izrada loga

Logo govori ljudima ime kompanije i stvara vizuelni simbol koji predstavlja Vaše poslovanje. Neki logotipi imaju moćnu simboličku asocijaciju povezanu s ljudskim pamćenjem. Na primer, zlatni lukovi McDonalds-a su toliko poznati da im više ne treba tekst „McDonalds“.

Zašto mi je potreban logotip?

Dobro dizajniran logo gradi povjerenje i ostavlja profesionalni dojam. Dobro dizajnirani logo gradi brend. Potencijalni klijenti imaju veću vjerovatnoću da posluju s Vama ako imate dobro osmišljen logotip.
Kada počinjete sa izadom logotipa, jedna od najvažnijih karakteristika je da tekst sadrži ime vaše kompanije i da je jednostavan za čitanje na većoj udaljenosti, na zgradi, plakatima ili nekom drugom mjestu gdje se logo vidi na daljinu. Jedan od najvažnijih stavki je da koristite jednostavne boje.

Savjeti za odabir dizajnera i postizanje najboljih rezultata

Pobrinite se da pogledate primjere njihovog prethodnog rada – i da Vam se sviđa ono što su ranije radili. Ako imaju veliki portfolio sjajnih primera dizajna logotipa, možete biti sigurniji u njihovu sposobnost da će Vam uraditi odličan logo.